ETUSIVU KEIKAT BÄNDI LEVYT KUVAT IN ENGLISH
Karheaääninen rocktrio Rosy Dream on jyntänyt maantienpölystä rokkiaan vuosikymmeniä. Tie on ollut pitkä ja matkalla on tullut vaikutetta monesta suunnasta. Marshallit ovat kasvaneet ja alkoholin jalostama ääni madaltunut.  Bändin laajassa tuotannossa on muutakin kuin Mötörhead- Peer Gűnt- henkistä hardrockia: välillä vaihdetaan akustiseen ja improvisaatiolle on paljon tilaa. Klubeille setissä on pitkä pätkä rockklassikoita loppuiltaan.

 

Kuuntele bändin musiikkia LEVYT-osiosta tai katso yleisön kuvaamia videoita Youtubesta.

   
   
   
   
   
 

1994 Suomi oli syvällä laman syövereissä. Kokonainen sukupolvi istui työttömänä keskiolutkuppilassa litkimässä kaljaa. Rock oli joko pipo päässä mököttämistä tai death metal- röyhtäilyä. Rosy Dreamin kirpputori- glam rock tavoitteli jotain Hanoi Rocks- Smack tyylistä revittelyä, siinä ehkä huonosti onnistuen. Bändin ensimmäinen 100 kpl kasettipainos LIVE IN ilmestyi parin kuukauden jälkeen bändin kasaamisesta. Useimmat biisesitä tippuivat nopeasti setistä uuden materiaalin tieltä, mutta jos omistat tuon kasetin, se on todellinen harvinaisuus. Varaton bändi teki äänitykset ajan hengen mukaisesti neliraiturilla. Seuraavasta, keväällä 1995 tehdystä demosta on joitain versioita jäänyt kuunneltavaksi.

 

1996 alkoi projekti CIRCUS LINE- levyn äänittämiseksi. Levyä äänitettiin kasiraiturilla, neliraiturilla ja lopulta videokasetin kautta kasiraiturille (!). Projektia vaivasi rahan puute, kuten kaikkea tuon aikaista toimintaa. Levystä on useita eri versioita CDR- versioina, joka oli tuolloin uutta ja kallista teknologiaa. Jokainen levy on uniikkikappale, biisit saattavat olla eri järjestyksessa ja vaihdella leyvjen välillä. Bändi tavoitteli tuolloin jonkinlaista 70-lukulaista glam rock- estetiikkaa tyyliin Kiss- Slade- David Bowie; onneksi jälleen epäonnistuen siinäkin. Seuraava tuotos oli 1998  BITCH IS BACK- EP, jota ilmestyi 500 kpl CD-painosta. 1999 RD osallistui Rock'n Roll Freak Show- kokoelmalevylle kahdella kappaleella, jotka on myös omana kokonaisuutenaan LUREX- EP. Bändillä oli kaikenlaisia hulluja live- tempauksia, joista kahelein lienee ollut Ladan tunkeista rakennettu nouseva rumpulava. Vuonna 2000 keikkarahoilla ja pullonkeräyksellä vaurastunut bändi pääsi vihdoin ensimmäistä kertaa oikeaan studioon äänittämään SPACE MAKER- albumiaan. MSL- studiolla Mika Sundqvistin luotaama albumi onnistui kohtuullisen hyvin, mutta jää julkaisematta levynä. Bändin jäsenillä alkoi olla erinäisiä sivuprojekteja ja lopulta bändi muuttui trioksi 2003 Carryn jäädessä pois bändistä.
Vanhat biisit sovitetaan siis trio- bändille, jossa ne saavat uuden ilmeen. 2005 julkaistu MACHINE- EP vie bändiä suuntaa, joka luo kysyntää moottoripyöräkerhojen esiintyjänä. 2007 keikkailun ohessa julkaistu live-levy vanhoista biiseistä ei ollut erityisen onnistunut, mutta 2012 ilmestynyt STALIN´S HEAD- levy sisältää joitain vanhoja biisejä alkuperäistä paremmin onnistuneina trio- versioina. Levy esittelee ensi kertaa keikkasetin vakiobiisit Stalins Head ja Rock the Wings. CD- aikausi alkoi olla ohi ja 2016 tehdyt biisit Rotten Generation ja America is Yours julkaistaan vain Youtube- videoina. Youtube poistaa America is Yours- videon loukkaavana, mutta se on nähtävissä kotisivujen KUVAT- osiossa. Keväällä 2022 Astia- studiolla äänitetty Buffet of Truth tuo uutta Rosy Dreamia kuultavaksi.  Bändin oma havainto on, että yrittääpä tehdä mitä tahansa, niin aina se kuulostaa Rosy Dreamiltä.

Nämä biisit on kuultavissa paitsi kotisivuilla, myös suoratoistossa. Yhtyeen ennakkoluuloisuus suoratoistoa kohtaan on helpottunut ja Rosy Dreamin tuotanto on kuultavissa lähes kokonaisuudessaan mikseri.netissä, bändin kotisivuilla ja osin myös Spotifyssä.

Mutta ennen kaikkea Rosy Dream on livebändi, jonka tehtävä on tuutata rock'n rollin energia jokaisen ulottuville. Rosy Dream ei käytä kitara- tai bassomallintimia, rumputriggereitä eikä soita karaokea taustanauhojen kanssa. Se käyttää putkivahvistimia eli  "Marsuja" ja koko PA-äänentoisto on palautettu analogiseen signaalitiehen. Rosy Dream haluaa laittaa "Rokin takaisin rock'n rolliin isolla ärrällä". Bändi on soittanut festareilla ja Tavastialla, mutta myös olohuoneissa ja nakkikioskilla. Ei ole paikkaa, minne se ei änkäisi julistamaan ilosanomaansa.

Persaukisuudesta kummunnut yhtye on jokaiseen budjettiin sopiva bändi. Älä siis epäröi kysyä, kyllä sinulla on varaa ottaa tämä bändi keikalle - Jos olet kiinnostunut rock'n rollin energiasta.